Endine Mancester City mängija süüdistab Guardiolat rassismis (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure ja Pep Guardiola
Yaya Toure ja Pep Guardiola Foto: Russell Cheyne / REUTERS

Endine Mancester City mängija Yaya Toure andis intervjuu, kus rääkis sellest, et tema arvates suhtub Pep Guardiola mängijatesse erinevalt seoses nahavärviga.

«Riietusruumis kõigi ees ütles treener mulle, et tema arust pole ma enam motiveeritud mängima. Kui ma soovin siin edasi mängida, pean minema klubi omanikega asja selgeks rääkima. See oli täielik lugupidamatus minu vastu, see rikkus minu viimase hooaja City eest,» rääkis Toure, kes sellel ajal oli City varukapten, France Footballile.

«Ühel hetkel hakkasin ma endalt küsima, et kas see on nahavärvi pärast. Ma ei ole esimene inimene kes sellest räägib. Ma tean, et Barcelonas küsisid teised endalt sama küsimust. Võib-olla ei kohelda meid, aafriklasi, päris samamoodi nagu teisi. Kui selgub, et tal on tihti probleem aafriklastega ükskõik, kus ta treenerina olnud on, tekib mul kahtlus,» räägib Toure lahti tagamaid, miks ta arvab, et Guardiola on rassist.

Lisaks sellele rääkis Toure, et Guardiola kohtleb Wilfried Bony lihtsalt jõhkralt. Samas on Guardiola liiga intelligentne, et teda vahele võtta. Ta ei nõustu sellega kunagi (et talle ei meeldi aafriklased – toim.). Päeval, millal ta paneb algkoosseisus korraga platsile viis aafriklast, saadan ma talle koogi,» ütles Toure oma jutu kokkuvõtteks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles