Nadal liigub võitudega aina võimsamate numbrite poole

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: Michel Euler / AP / Scanpix

Täna alistas Rafael Nadal (ATP 1.) Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel neljandas ringis sakslase Maximilian Martereri (ATP 70.) tulemusega 3:0 (6:3, 6:2, 7:6) ning sammus selle tulemusega edasi veerandfinaali.

Nadali võit Jürgen Zopi välja lülitanud sakslase Martreri üle oli tema karjääris 234. Suure slämmi turniiril võidetud mäng. Temast enam on suutnud Suure slämmi turniiridel mänge võita vaid kaks meest: Roger Federer (332 võitu) ja Novak Djokovic (244 võitu). Tänase võiduga tõusis Nadal mööda Jimmy Connorsist.

Pea enamustes rekordites on Nadalil vaja kinni püüda vaid üks mees, kelleks on Roger Federer. Prantsusmaa lahtiste kohapealt on rekordihoidja Nadal ise, kes on võitnud turniiri koguni kümnel korral. Tiitleid on Nadalil veel Federerist neli tükki vähem, Federeril on neid 20 ja Nadalil 16.

Federer jäi sellel korral Prantsusmaa lahtistelt eemale, kuna tõenäoliselt on mehe põlve kimbutamas vigastus. Nii on antud hetkel võimalik Nadalil igas arvestuses natuke vahet vähendada, aga juba järgmisel Suure slämmi turniiril Wimbeldonis peaksid mõlemad mehed taas võistlustules olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles