Trump vihastas NFLi tšempioni peale

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philadelphia Eagles
Philadelphia Eagles Foto: ELSA / AFP

USA president tühistas ameerika jalgpalliliiga võitja Philadelphia Eagles’i külaskäigu Valgesse Majja, kuna mõned meeskonna mängijad osalesid kurikuulsas hümniprotestis.

Philadelphia Eagles plaanis Valget Maja külastada väiksema delegatsiooniga, sest mõned mängijad polnud nõus president Trumpi vastuvõtule minema.

Seepeale saatis Trump välja pressiteate, kus tühistas küllakutse. «Philadelphia Eagles ei olnud valmis külastama Valget Maja täiskoosseisus. Nad ei nõustu presidendiga, kes nõuab neilt hümni mängimise ajal püstiseismist,» sõnas Trump.

Kuna üritusele on tulemas ka ligi 1000 fänni, ei pidanud Trump õigeks, et Philadelphia Eagles tuleb Valgesse Majja pooliku koosseisuga. «Fännid väärivad paremat. Aga me ei jäta üritust ära, korraldame teistmoodi tseremoonia, mis tunnustab meie suurepärast riiki ning austab kangelasi, kes on seda riiki kaitsenud.»

Juba enne Super Bowli võitu ütlesid mitu Philadelphia mängijat, teiste seas Chris Long ja Malcolm Jenkins, et ei kavatse võidu korral Valget Maja külastada.

Eelmisel aastal tühistas Trump NBA tšempioni Golden State Warriorsi küllakutse, sest nende staarmängija Stephen Curry ütles, et ei võta Trumpi vastuvõtust osa.

NFLi hümniskandaal sai alguse 2016. aastal, kui San Francisco 49ersi mängija Colin Kaepernick keeldus hümni ajal püsti seismast ning hoopis põlvitas, et juhtida tähelepanu riigis valitsevale rassismile.

Eelmisel kuul võttis NFL vastu otsuse, et kõik mängijad on kohustatud USA hümni ajal püsti seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles