Video: Saksamaa kahurväe seljatanud Magnus Kirt viskas Soomes Eesti rekordi (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Sule mälestusvõistlused kergejõustikus. Pildil Magnus Kirt.
Gustav Sule mälestusvõistlused kergejõustikus. Pildil Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval Tartus Tamme staadionil odaviskes Andrus Värniku aastast 2003 püsinud Eesti rekordi ületanud Magnus Kirt parandas Soomes Paavo Nurmi mängudel rahvusrekordit veelgi, kui viskas oda 88 meetri ja 73 sentimeetri kaugusele ja saavutas esikoha.

Kirt viskas Eesti rekordi teisel katsel ja tõusis hoobilt võistluse liidriks. Lõpuni välja ei suutnud keegi tema liidrikohta ohustada, kuigi sakslasest Rio de Janeiro olümpiavõitja Thomas Röhler viskas neljandal katsel 87.51. Kolmanda koha sai Röhleri kaasmaalane Andreas Hofmann, kelle pikimaks odakaareks mõõdeti avakatsel näidatud 85.98. Neljandaks jäi Londoni maailmameister, samuti sakslane Johannes Vetter, kes piirdus 82 ja poole meetriga.

«Sakslased on tõesti head odaviskajad, kuid täna oli minu päev,» sõnas Kirt võistlusjärgses intervjuus Yle Spordile.

Kirdi seeria: X - 88.73 - X - 80.67 - X - 85.90. Vaata rekordiviset!

Seega parandas Kirt kaks päeva püsinud Eesti rekordit 28 sentimeetriga. Maailma hooaja edetabelis eestlane oma kohta ei parandanud, jäädes endiselt alla vaid neljale odaviskajale: Vetterile (92.70), Hofmannile (92.06), Röhlerile (91.78) ja tšehh Jakub Vadlejchile (89.02).

Tagasi üles