Video: Nõmme mändide all kihutati kuni 300 km/h

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Teder.
Rain Teder. Foto: Erakogu

Kiirusautomudelistide selle hooaja põhieesmärk on Euroopa meistrivõistlused, mis saavad kahe kuu pärast teoks Saksamaal. Sellele eelnevalt timmitakse mootoreid rahvusvahelistel võistlustel ja üheks selliseks oli ka Nõmmel toimunud Euroopa karikavõistluse etapp, mis seekord tõi kohale üheksa riigi sportlased.

Eestlastele kõige edukamaks oli klass 1, kus üritati kolmikvõitu ja kodurajal tuldi sellega ka toime. Sel hooajal oma teise Euroopa karikaetapi võidu sai Rain Teder, kelle mudeli tippkiiruseks mõõdeti 264,365 km/h. Teise koha sai Lembit Vaher, kolmikvõidu kindlustas Sven Aadla.

«Kõik läks täkkesse, aga selle nimel oli ka tuhandeid töötunde tehtud. Kindlasti soosis viimaste hooaegade üht parimat tulemust stabiilne ilm – parajalt soe ja kuiv. Nüüd on see vaja realiseerida ka Euroopa meistrivõistlustel,» ütles Teder. 

Klassis 2 koduraja eeliseid kasutada ei suudetud. Parima eestlasena oli Lembit Vaher viies. «Paremat kiirust olen näidanud klassis 1, kuid võistkonna huvides on kindlasti kasulik hea tulemus klassis 2 ja selle nimel töötan edasi,» ütles Vaher.

Klassis 3 oli täielik külaliste pidu. Parima eestlane oli Hannes Virunurm kaheksas, klassi 3b päästis Ülo Liimask Eestile teise koha.

Kahe suurema kubatuuriga klassides 4 ja 5 olid meie lootusteks Tõnu Sepp ja Tiit Luman. Sepa saagiks jäi seekord kaks teist kohta. Kolmandad kohad jätsid koju Tiit Luman ja Ando Rohtmets.

Nüüd jätkub tehnika timmimine EMiks, mis toimuvad augustikuu alguses Saksamaal Hannoveris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles