Video: M-Spordist kinga saanud prantslane valmistub Volkswageniga MM-sarja naasmiseks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Camilli testimas Volkswageni uut ralliautot.
Eric Camilli testimas Volkswageni uut ralliautot. Foto: https://twitter.com/TuomasToyry

Alles kaks hooaega tagasi M-Spordi meeskonnas WRC autoga sõitnud Eric Camilli on oma järjega välja jõudnud Volkswageni meeskonna juurde, kes valmistub taasliitumiseks MM-sarjaga.

Camilli testib Volkswagen Polo GTI R5 ralliautot hetkel Soomes, kuna seal olevad hüpped on parim lahendus auto vedrustuse katsetamiseks. Testi läbiviimiseks valiti ilmselt parim teelõik, kus üldse võimalik testida on. Nimelt toimus test kuulsa Ouninpohja katse peal.

Teatavasti lahkus Volkswagen peale 2016 aastat suurest konkurentsist, peale nelja aastat täielikku valitsemist. 2013 aastal liitus Volkswagen MM-sarjaga ning sama hooaja lõpuks kuulus neile meeskondlik MM-sarja võit ja Sebastien Ogier võitis oma esimese individuaalse MM-tiitli. 2016. aastal lahkus Volkswagen täiesti ootamatult MM-sarjast.

Eric Camilli sai oma suure võimaluse ennast tõestada aastal 2016, kui Malcolm Wilson kinnitas prantslase meeskonna põhisõitjaks. Hooaeg kulges Camilli jaoks üle kivide ja kändude ning parimaks tulemuseks jäi Portugali rallil saavutatud viies koht.

Möödunud hooaja sõitis Camilli samuti M-Spordi ridades, aga WRC2 klassis Ford Fiesta R5 masinaga. Kuigi Camilli oli veel selle aasta alguses M-Spordi ridades Monte-Carlo rallil stardis WRC2 klassis, pole tema nime enam rohkem MM-sarjas sellel hooajal näha olnud. Nüüd on mees usinasti testimas Volkswageni masinat, millest võib järeldada, et just tema on üks meestest, kes selle masinaga ka võistlema hakkab.

Volkswagen peaks tegema oma tagasituleku MM-sarja Hispaanias toimuval Kataloonia rallil sellel aastal oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles