Palju poleemikat tekitanud Argentiina koondise sõpruskohtumine jääb ära

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentiina koondis
Argentiina koondis Foto: Marcelo Machado de Melo / imago/Fotoarena

Argentiina jalgpallikoondis otsustas ära jätta oma viimase sõpruskohtumise enne MMi Iisraeli koondisega, kuna mängu pärast oli tekkinud suur poliitiline probleem.

Nimelt ei olnud Palestiinlased rahul sellega, et mäng toimub Jerusalemmas, ning kohalik Palestiina jalgpalliliit kutsus üles inimesi, et põletada Argentiina staarmängija Lionel Messi särke ja pilte. Palestiina fännid suutsid põletama hakata juba ka Argentiina lippe.

"Nad käitusid lõppude lõpuks õigesti. Tervis ja kaine mõistus eelkõige, me tundsime, et see pole õige, kui me sinna mängima lähme," lausus Argentiina ründaja Gonzalo Higuain ESPN-ile.

Väidetavalt oli Israeli peaminister Binyamin Netanyahu helistanud Argentiina presidendile Mauricio Macrile, ning palunud, et Argentiina koondis mängiks. Siiski osutus poliitiline surve piisavalt suureks, et argentiinlased mängust loobuksid.

Palestiinlased aga tänasid Messit ja tema meeskonda selle eest, et mäng ära jäeti. Palestiinlaste jaoks oli tegu lausa nii tähtsa sündmusega, et kohalikud otsustasid seda tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles