Allergiaprobleemid seljatanud Noot jooksis hooaja tippmargi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot.
Andi Noot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kolmapäeval toimus Tartus ülikooli staadionil KEVEK staadionijooksusarja kolmas etapp, mille 800 meetri distantsi võitis Andi Noot Eesti tänavuse hooaja tippmargiga. Veteranide arvestuses näitas head minekut Margus Kirt, kes püstitas M50 vanuseklassi Eesti rekordi.

Tänavu staadionil esimese stardi teinud Noot läbis 800 m ajaga 1.51,70. Siiani asus tabeli eesotsas Rasmus Kisel 1.51,87-ga, mille ta jooksis 26. mail Walfordis. Teise koha sai Enari Tõnström isikliku rekordiga 1.52,53 ja kolmanda koha Karel-Sander Kljuzin samuti isikliku rekordiga 1.53,13. Tema eelmine isiklik rekord oli 1.54,11, vahendab Jooksja.ee.

«Aeg ei näita midagi. Plaan oli juba ammu hooaega avada, aga nii kui loodus roheliseks läks ja õitsema hakkas, tekkisid mul probleemid kuni eelmise nädala lõpuni, enne kui vihm selle kõik vastu maad lõi ja kopsud puhtaks sain,» ütles Noot ajakirja Jooksja Jooksuportaalile, viidates õietolmu allergiale.

«Mul on hea meel, et olen mängus tagasi. Nüüd jääb üle ainult võistelda ja 1500 m eesmärki taga ajada,» lisas Noot, kes sihib EM normi 3.40,00. Noot lausus eraldi tänusõnad Andrus Mutlile staadionijooksude propageerimise eest. «Õige mees ajab õiget asja,» märkis ta.

Veteransportlane Kirt püstitas eile 800 m M50 vanuseklassi Eesti rekordi 2.05. Varasem tippmark 2.06,2 kuulus samuti Kirdi nimele, mille ta jooksis möödunud aasta 13. juulil Võrus. Mehel näib vaatamata vanusele kiirust olevat. Ei ole ka ime, sest noorena jooksis Kirt 1500 m ajaga 3.47,99.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles