Lojaalne Ovetškin võitis koos Capitalsiga klubi esimese Stanley karika

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: Harry How / AFP

Washington Capitals võitis klubiajaloo esimese Stanley karika, kui alistas NHLi finaalseeria viiendas mängus 4:3 (0:0, 2:3, 2:0) Vegas Golden Knightsi.

Jakub Vrana viis teisel perioodil pealinnaklubi juhtima, kuid juba kolm minutit hiljem tõi Nate Schmidt tabloole viigi. Capitals asus taas mängu juhtima, kui 31. minutil oli täpne venelane Aleksandr Ovetškin. David Perron viigistas Vegase poolt seisu ning Reilly Smith viis NHLis esimest hooaega NHLis mängiva Vegase omakorda teise perioodi viimasel minutil juhtima.

Capitalsi päästjateks osutusid Devante Smith-Pelly ning Lars Eller. Esimene tegi 50. minutil seisuks 3:3, teine tagas 53. minutil oma väravaga klubile ajaloolise tiitlivõidu.

Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti kogu NHLi karjääri Capitalsis mänginud Ovetškin. «Uskumatu! Mul pole sõnu, see kõik ongi uskumatu. Olen nii õnnelik, tõenäoliselt maailma kõige õnnelikum,» lausus Ovetškin.

Capitals oli varem korra Stanley karika finaali jõudnud korra, kuid siis kaotati 1998. aastal 0:4 Detroit Red Wingsile. Ihaldatud karikas õnnestus klubil võita oma 43. hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles