Maroko peatreener mängust Eestiga: loodan eelkõige, et keegi vigastada ei saaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko koondise peatreener Herve Renard.
Maroko koondise peatreener Herve Renard. Foto: Denis Balibouse / Reuters / Scanpix

Homme Lilleküla staadionil Eestiga kohtuva Maroko jalgpallikoondise prantslasest peatreener Hervé Renard lausus tänasel pressikonverentsil, et Eesti polnud nende esimene valik viimaseks MMi eelseks maavõistluseks, kuid tegu oli sobivas kohas asuva staadioni ja meeskonnaga.

Vaata ka galeriid Maroko koondise treeningult:

«Meil ei õnnestunud leida soovitud vastast, nii et see variant tekkis ja olime sellega nõus,» tunnisas Renard ausalt. «Pärast seda mängu lendame otse oma ettevalmistuslaagrisse ning oluline oli ka see, et me ei peaks ette võtma pikka reisi. Teadsime, et siin on hea staadion. Meie jaoks on tähtsaim see, et järgmisest mängust MMi avakohtumiseni jääb kuus päeva,» lisas peatreener, kelle hoolealuste laager asub MMi ajal Voronežis. Alagrupimängud peetakse Peterburis, Moskvas ja Kaliningradis.

Kui palju Renard Eesti koondist tunneb? «Tean teie kaptenit! Ta mängis Meistrite liiga finaalis,» oskas Renard kohe nimetada Ragnar Klavanit. «Meil sellist mängijat pole, nii et palju õnne talle – ehkki see mäng kaotati. Nägin teie valikmänge, teil polnud kerge grupp, pidite mängima Kreeka ja Bosniaga. Meie jaoks on aga kõige olulisem keskenduda 15. juunile ehk avamängule. Ma ei taha, et keegi vigastada saaks. Ilmselt mõtlevad nii kõik MMile pääsenud koondiste peatreenerid!» naeris Renard.

«Peame vastast austama, aga olema vaimselt ja tehniliselt valmis. Kahes viimases mängus Ukraina ja Slovakkia vastu ei olnud tulemus parim,» kommenteeris ta Genfis peetud mänge. «Neli viimast valikmängu mängisime aga sama algkoosseisuga. Meil on seega väga tugevad üksteist meest, aga leidub ka neid, kes suudavad pingilt sekkudes aidata. Püüame olla MMiks võimalikult hästi valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles