PM Sardiinias. Tommi Mäkinen Tänaku katkestamisest: ma ei heida Otile liigset kiirust ette

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: TGR

Toyota rallitiimi boss Tommi Mäkinen lausus pärast Ott Tänaku katkestamist Sardiinia rallil, et ta ei heida eestlasele midagi ette ega pea juhtunut sõiduveaks.

«Ma ei kiirusta järeldustega. Probleem tekkis nina peale maandumisest, aga liigset kiirust ma Otile ette ei heida. See oligi hästi raske ja korraldajate poolt imelikuks tehtud hüpe,» ütles Mäkinen Postimehele.

«Nii palju kui ma aru sain, siis seal olid mõned väga-väga järsud ja teravad hüpped. Ogier oli just siin ja ta rõhutas, et korraldajad ei tohiks selliseid hüppeid teha,» lisas Mäkinen. Tänak ja Järveoja läksid tema andmetel hüppele kuuenda käiguga. «Kiirus oli väga-väga suur ja nad maandusid täpselt ninale. Tavaliselt ei juhtu sellistel hüpetel midagi, aga ma ütleks, et siin on need väga lollilt tehtud,» oli tiimijuht korraldajate suhtes kriitiline. Kas see oli sõiduviga? «Ma ei ütleks veel seda.»

Mis Tänakust edasi saab? «Mootori hoiatustuled juba vilkusid, aga midagi hullu vist ei juhtunud. Tühikäigul käis mootor normaalselt. Insenerid veel muidugi uurivad, ma ei tea lõplikku tulemust. Mingid kahjustused seal ilmselt ikka on,» lausus Mäkinen. «Vedrustus viga ei saanud. Aga küsimus on ikkagi hüppes. Thierry (Neuville – toim) oli ju samuti avariile väga-väga lähedal.»

Mis saab tiitlijahist? «See on väga halb, eriti seetõttu, et Ogier ja Neuville on veel konkurentsis. See polnud rallile sugugi superalgus. Meil oli väga palju tõuse ja mõõnu. Alguses olime ka veidi õnnetud, sest pärastlõunal, kui Thierry startis, polnud vihma. Kui Ogier startis, tibutas. Aga kui Ott tuli, kallas nagu oavarrest. Ja kohe oli tee katki! Ott kaotas kohe kolm sekundit ning teised autod veel rohkem,» kirus Mäkinen ka ebaõnne ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles