Washington oli 91 hooaega tiitlivõiduta, aga siis tuli Ovetškin (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Capitalsi kapten Aleksandr Ovetškin juubeldamas Stanley karikaga, mille ta võitis 13. klubis mängitud hooajal.
Washington Capitalsi kapten Aleksandr Ovetškin juubeldamas Stanley karikaga, mille ta võitis 13. klubis mängitud hooajal. Foto: John Locher/AP/Scanpix

Ameerika nelja peamise profiliigas (jäähoki NHL, pesapalli MLB, korvpalli NBA, ameerika jalgpalli NFL) polnud mitte ükski klubi play-off’is tunda saanud niivõrd palju pettumusi, võitmata ühtegi meistritiitlit, kui Washington Capitals.

Klubi mängis oma 44. hooajal NHLi play-off’is ehk Stanley karikasarjas juba 28. korda – väga tugev saavutus! –, aga esimene tiitel võideti alles nüüd. Jackpot tuli Capitalsi arvele Las Vegases, kui viiendas finaalmängus alistati võõrsil Golden Knights 4:3 ning võideti seeria 4:1.

Jakub Vrana viis teisel perioodil USA pealinnaklubi juhtima, kuid juba kolm minutit hiljem tõi Nate Schmidt tabloole viigi. Capitals asus taas mängu juhtima, kui 31. minutil oli täpne venelasest kapten Aleksandr Ovetškin. David Perron viigistas Vegase poolt seisu ning Reilly Smith viis nad ka juhtima. Capitalsi päästjateks osutusid Devante Smith-Pelly ja Lars Eller. Esimene tegi 50. minutil seisuks 3:3, teine tagas 53. minutil oma väravaga klubile ajaloolise tiitlivõidu.

Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti kogu NHLi karjääri Capitalsis mänginud Ovetškin. «Uskumatu! Mul pole sõnu, see kõik ongi uskumatu. Olen nii õnnelik, tõenäoliselt maailma kõige õnnelikum,» lausus 13. hooaja lõpetanud Ovetškin. Kui Pyeongchangi taliolümpiamängud pidi venelane seoses NHLi boikotiga vahele jätma, siis Stanley karikavõit maitses ilmselt sama magusalt, kui oleks mekkinud olümpiakuld.

Ovetškin viskas tänavuses Stanley karikasarjas kokku 15 väravat ning finaalseerias oli tema skooriks 3+2. Tänu jääl näidatud liidriomadustele anti just talle play-off’i kõige väärtuslikumale mängijale ette nähtud Conn Smtyhe’i nimeline trofee.

Võit tähendas üle pika aja rõõmu ka Washingtonile, kelle NBA, NHLi, NFLi ja MLB meeskonnad ehk vastavalt Wizards, Capitals, Redskins ja Nationals olid enne neljapäeva õhtut olnud kamba peale kokku 91 hooaega tiitlivõiduta. Washingtoni eelmine triumf pärines 1992. aastast, kui Redskins võitis Super Bowli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles