Saksamaa sai MMi peksupoisteks peetavast koondisest suure hädaga jagu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leverkuseni publik vilistas Saksamaa koondislase Ilkay Gündogani välja.
Leverkuseni publik vilistas Saksamaa koondislase Ilkay Gündogani välja. Foto: Thilo Schmuelgen / REUTERS / Scanpix

Jalgpalli MMi tiitlikaitsja Saksamaa masin ei saa uue finaalturniiri lävel kuidagi pöördeid üles. Viimased viis mängu võiduta olnud sakslased said küll lõpuks 2:1 võidu, ent seda Saudi Araabia üle, kes on MMil osalevate koondiste seas FIFA tabeli põhjal tagantpoolt teine.

Edetabeli järgi on Saudi Araabiast nõrgem vaid MMi võõrustaja Venemaa, kuid nende puhul tuleb arvestada, et nad ei osalenud valiksarjas ja see mõjutab ka tabelikohta. Sakslased asusid Leverkusenis peetud kohtumist Timo Werneri väravast 8. minutil juhtima ja 43. minutil sai omaväravaga hakkama saudide kaitsja Omar Hawsawi. Lisaks tabasid Marco Reus ja Sami Khedira avapoolajal veel posti.

84. minutil määrati aga külaliste kasuks penalti ja ehkki teiseks poolajaks Manuel Neueri asemel mängu tulnud Marc Andre ter Stegen tõrjus Mohammad Al-Sahlawi löögi, oli esimesena jaol Taisir Al Jassim. Üleminutitel pidanuks Saudi Araabia saama veel teisegi penalti, kui Mats Hummels sikutas karistusalas särgist Al-Sahlawit, ent vile vaikis.

Sakslased lõpetasid võiduga siiski kehvima seeria alates 1988. aastast, sest viimasest viiest kohtumisest oli saadud kolm viiki ja kaks kaotust. Negatiivselt jääb õhtu aga kindlasti meelde poolkaitsjale Ilkay Gündoganile. Hiljuti Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoganiga kohtunud ja teda «minu presidendiks» nimetanud Gündogan sai kodupublikult iga pallipuute peale halastamatult vilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles