Kes on enimtasustatud Euroopa korvpallurid?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. Foto: Morry Gash / AP

Kui teisipäeval avaldasime ajakirja Forbes andmetel maailma enimteenivad sportlased, siis täna viskame pilgu peale, millised Euroopa korvpallurid säravad suurima aastateenistusega.

Enimtasustatud Euroopa korvpallur on Milwaukee Bucksi mängija Giannis Antetokounmpo. Nigeeria juurtega kreeklane teenis eelmise aastaga 35,5 miljonit USA dollarit (22,5 miljonit aastapalk ja 13 miljonit erinevad boonused). Forbesi enimteenivate sportlaste edetabelis paikneb Antetokounmpo 30. kohal, kuid korvpallurite pingereas leiab kreeklane end kaheksandalt positsioonilt.

Antetokounmpot edestavad enimteenivate korvpallurite edetabelis vaid ameeriklased LeBron James (Cleveland Cavaliers; 85,5 miljonit), äsja NBA meistriks kroonitud Stephen Curry (76,9) ja Kevin Durant (mõlemad Golden State Warriors; 57,3), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder; 47,6), James Harden (Houston Rockets; 46,4), Damian Lillard (Portland Trail Blazers; 39,2) ning Kyrie Irving (Boston Celtics; 36,1).

Euroopa korvpalluritest järgnevad Antetokounmpole Memphis Grizzliesis mängiv hispaanlane Marc Gasol ja Charlotte Hornetsi prantslasest pallur Nicolas Batum, kes panid viimase aastaga taskusse vastavalt 23,7 ja 22,9 miljonit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles