Toyota ebaõnn: Latvala jäi Tänaku fännide abist hoolimata maantee äärde

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala auto jäi tee äärde.
Jari-Matti Latvala auto jäi tee äärde. Foto: Twitter / MotorBox

Kui reedel tabas Toyota meeskonda Sardiinia ralli viimasel katsel ebaõnn Ott Tänaku katkestamise näol, siis laupäeval tuli hoop veel hiljem. Ülesõidul viimaselt katselt tagasi ralliparki jäi maantee äärde Jari-Matti Latvala auto.

Terve päeva meeskonnakaaslase Esapekka Lappiga heidelnud ning päeva kolmandal kohal lõpetanud Latvala autot tabas probleem generaatoriga. Nii tiimikaaslased Tänak ja Lappi kui ka mitu konkurenti sõitsid pärast soomlase juures peatumist edasi ehk kerget lahendust olukorrale ei leidunud.

«Peatusime ka ja proovisime aidata, aga saime pakkuda ainult füüsilist ja vaimset tuge. Oleksin tõesti tahtnud temaga võidelda, kahju!» oli ralliparki tagasi jõudnud Lappi tiimikaaslase ebaõnnest siiralt löödud. Latvalat proovisid aidata ka Tänaku fännid, kuid tulemusteta.

«Praegu on mul väga vähe öelda. Poisid üritasid teha kõik võimaliku ja auto tagasi parki tuua. Aga nad andsid just teada, et seda viga ei ole võimalik parandada,» lausus Toyota tehniline direktor Kaj Lindström umbes tund pärast viimase kiiruskatse lõppu. Juhtunu tähendas, et protokolli läks soomlastele kirja viimase kiiruskatse katkestamine, ehkki pühapäeval saavad nad jätkata superralli süsteemis.

 

Big effort from the fans to try and help @jmlatvala ?? #rallyitaliasardegna #wrc #wrclive

A post shared by #WRC (@officialwrc) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles