Kolmandaks tõusnud Lappi: saime Jari-Mattile pakkuda vaid vaimset ja füüsilist tuge

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: TGR

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Esapekka Lappi tõusis Sardiinia rallil kolmandaks, sest kolmandat kohta hoidnud Jari-Matti Latvala auto jäi katselt tulles ülesõidul maantee äärde. 

Meeskonnakaaslasele 5,3 kaotanud Lappi peatas mõistagi oma masina ning läks Latvalat aitama. Kasu aga ei miskit.

«Generaator on rikkis ning ei lae. Ega ma palju ei teagi. Peatusin, et seda kontrollida, aga ega me muud teha ei saanudki, see oli ainult vaimne ja füüsiline tugi,» rääkis Lappi. 

Soomlane näis pärast päeva ka väga pettunud. «See on väga kahetsusväärne. Ma nautisin seda võitlust ning nautinuks seda edasi.»

Nõnda on kordunud Portugali ralli kurb saatus ning 27-aastane Lappi on jäänud ainsa Toyota sõitjana esikohale heitlema. Ralli liidrile Sebastien Ogier'le kaotab ta 54,2 sekundiga. 

«Tean, et pean kindlasti auto finišisse tooma. Kui Jari-Matti siia tagasi ei jõua, siis meil on suur vahe ning tulevad ehk Ott ja Jari. Võib-olla proovin punktikatselt mõned punktid noppida, aga vaatame, mida hommik toob. Võib-olla õnnestub meil rehve säästa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles