Konstantin Vassiljev kaotusest Marokole: see oli kohtumine reaalsusega

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev ja Maroko koondis Lilleküla pallimurul.
Konstantin Vassiljev ja Maroko koondis Lilleküla pallimurul. Foto: Tairo Lutter

1:3 kaotatud maavõistluses Marokoga Eesti jalgpallikoondise kaptenikohuseid täitnud Konstantin Vassiljev tunnustas Maroko klassi ja tundis rõõmu keskpoolkaitsesse naasmisest.

«See oli meile kui kohtumine reaalsusega. Mai lõpp – juuni algus on meile alati keeruline aeg, lisaks tekitasime esimesel poolajal ka ise endale tarbetult probleeme. Aga kui sul on vastas kohe MM-ile minev tippvormis meeskond ja meie oleme puudulikus koosseisus, siis ongi keeruline,» tõdes Vassiljev. «Eks 2:0 seis avaldas kindlasti mõju, aga teisel poolajal näidatud mängupilt oli selline, mille peame meelde jätma ja mille poole edaspidi püüdlema. Kui jooksed ainult ilma pallita, leiab taolise klassiga vastane varem või hiljem võimaluse ja karistab su ära.»

33aastane Vassiljev tõstis esile endast aasta noorema Ats Purje panust. «Atsi vahetusest tulek andis meie mängule kõvasti juurde. Oli näha, et kogemusega mees sekkus ja tahtis teha,» kiitis kapten auvärava autorit.

Ka ennast tundis ta vanal heal keskpoolkaitsja kohal mõnusalt. «Päris ammu polnud koondises juba seal mänginud…» muigas Vassiljev. «Huvitav oli, kuid peamine, et tundsin end mugavalt. Kindlasti paremini kui ründajana. Kui natuke veel mängupraktikat saada, usun, et läheb aina paremaks.»

Kolme kuu pärast algavale Rahvuste liiga turniirile vaatas ta lootusrikkalt. «Teine poolaeg näitas, et oleme võimelised isegi sellese vastasega võitlema. Ma ei näe ka taktikalises plaanis praegu väga suuri probleemi. Sügisel on Ragnar (Klavan), Baranov, Luts, võib-olla ka Jääger tagasi ja treenerid ei pea enam pead murdma, keda kutsuda, vaid keda parematest väljakule saata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles