Eesti 3x3 korvpallikoondis jäi napilt MMil veerandfinaalidest välja

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 3x3 korvpallikoondis
Eesti 3x3 korvpallikoondis Foto: FIBA.com

Eesti 3x3 korvpallikoondis osales Filipiinidel Manilas toimuvatel maailmameistrivõistlustel, ning nelja päeva vältel suudeti näidata väga head korvpalli, kuid kahjuks viimases mängus saadud kaotus kustutas lootused saada veerandfinaalidesse.

Eesti koondis mängib MMil kooseisus Martin Dorbek, Joonas Järveläinen, Maik Kalev Kotsar ning Jaan Puidet. Eesti alistas oma kolmandas mängus Poola 17:13, olles ise terve mängu käigus domineerivam pool. Eestlaste parimana viskas Järveläinen kaheksa punkti, Dorbeki arvele jäi viis punkti.

Kahjuks viimases ning otsustavas mängus tuli koondisel vastu võtta valus 21:15 kaotus Sloveenialt, mis tähendab, et Eesti koondisel jääb väga suure tõenäosusega veerandfinaalist välja. Kuna B-alagrupis tekkis surnud ring, sai otsustavaks visatud punktide arv. Sloveenial on see näitaja parim, Poola koondis on selle näitaja järgi teine ning Eesti kolmas. Alagrupist pääseb edasi kaks paremat võistkonda.

Eesti võib edasi saada vaid juhul, kui Sloveenia kaotab oma viimases mängus Indioneesiale või ei viska neile üle kümne punkti. Mõlemad variandid on väga ebatõenäolised. Eesti koondis alustas turniiri suurepäraselt, kõigepealt alistati 17:11 Jaapan, seejärel 22:10 Indoneesia. Täiseduga juhiti alagruppi ka peale kolmandat mängu, seda enam on antud kaotus tõeliselt valus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles