Martin Järveoja: võimalused sõita tiitli peale on väga hapraks jäänud (1)

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: TGR

Sardiinia ralliga sai MM-sarja hooaeg poole peale. Kuna Ott Tänak ja Martin Järveoja pidid teist rallit järjest tehnilistel põhjustel raja äärde jääma, siis on vahe MM-sarja üldliidri Thierry Neuville'iga kärisenud juba 72 punktile. 

Järveoja võttis pettumust valmistanud ralli kokku nii: «Kaks viimast päeva olid veidi paremad. Meeleolu oli reedel null, laupäevaks oli meeleolu tõusnud ühe peale. Täna on siis ehk kaks või kolm. Eks ta jällegi ebaõnnestunud ralli meil oli, aga kiirus oli enam-vähem okei. Kui meil poleks probleeme tekkinud, oleks ilmselt suutnud Thierry ja Sebastieniga võidu sõita küll.»

Lühidalt kommenteeris Järveoja ka seika, kui nad toimetasid Sebastien Ogieri ja Julien Ingrassia poolt eelviimase katse finišisse unustatud ajakaardi prantslastele järgi:

«Rallis juhtuvad asjad ruttu, koguaeg on kiire, tuleb olla tähelepanelik. Tegelikult on kõik ju ikkagi inimesed, mitte robotid. Piloodid teevad vigu ja kahjuks ka kaardilugejad teevad vigu.»

Kuidas võtab Järveoja kokku senise hooaja? «Niikaua, kui sõita oleme saanud, on positiivne olnud. Kahjuks on ette tulnud palju tehnilisi probleeme, ilma nendeta võiksime paremas seisus olla. Praegu on ikkagi mingi võimalus veel tiitli peale sõita, aga see on väga hapraks jäänud,» võttis Järveoja hooaja punktiseisu kokku. «Kahju, et Sebastien ka nüüd rallivõidu käest ära andis, Thierry sai kõvad punktid. Aga mis sa teed, Thierry on sel aastal olnud kiire.»

Järveoja sõnul on omast seisukohast vaadates koostöö hea, kiirus on olemas. «Lihtsalt mingid asjad on vaja auto juures tugevamaks saada, siis on võimalik tulevikus ka tiitli pärast heidelda,» andis Järveoja mõista, et sellel hooajal on tiitli püüdmine pigem vaid teoreetiline võimalus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles