Ogier ja Ingrassia said ajakaardi unustamise tõttu karistada (1)

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Sardiinia MM-ralli eelviimasel katsel tegi tol hetkel rallit juhtinud Sebastien Ogier' kaardilugeja Julien Ingrassia uskumatu vea, unustades 19. katse finišisse maha ajakaardi. Kuigi Ott Tänak ja Martin Järveoja tõid ajakaardi kiirelt prantslastele tagasi, said Ogier ja Ingrassia siiski karistada. 

Ingrassia tõdes pressikonverentsil, et tegi vea, kuid et kaart saadi kätte, ei peaks see probleeme tekitama. Ogier’ käest uuriti, mida prantslane olukorrast arvab. «Me ei eksinud ju reeglite vastu, kui reegleid ei olnudki. Aga viimaste sündmuste valguses ma ei imestaks, kui seda hakatakse uurima.»

FIA teataski üsna pea: «Intsident seoses võistlusautoga number 1 on võetud uurimise alla». Pärast juurdlust otsustati mõlemat prantslast karistada 5000-eurose rahatrahviga. Peaks selline asi aga tulevikus uuesti juhtuma, kaotavad nad oma Sardiinia ralliga kogutud punktid - 22 punkti sõitjate arvestuses ning 18 punkti tootjate arvestuses. 

Ogier ja Ingrassia said Sardiinia rallil teise koha, kaotades Thierry Neuville'ile ja Nicolas Gilsoulile 0,7 sekundiga. MM-sarja üldarvestuses on Neuville'i edu Ogier' ees 27 punkti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles