Eesti sulgpallur võitis kahe nädalaga maailma edetabeli turniiridelt neli tiitlit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel pärast autasustamist.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel pärast autasustamist. Foto: Eesti sulgpalliliit

Leedus lõppenud sulgpalli Euroopa karikaetapil võitis Kristin Kuuba nii üksikmängu kui Helina Rüüteliga naiste paarismängu. Sellega korrati eelmisel nädalal Läti etapi saavutust.

Üksikmängu finaal kujunes Kuubale turniiri raskeimaks mänguks. Kuuba (BWF 93.) alustas hästi ja hoidis esimeses geimis pidevalt Jordan Harti (BWF 118.) vastu eduseisu, kuid lasi geimi lõpus vastase järgi ja kaotas geimi 21:23. Teises geimis suutis eestlanna mängu tasakaalustada. Viimane geim kulges Walesi mängija juhtimisel, kuid Kuuba ei andnud alla ja võttis otsustavad punktid ise ning kogu mängu 21:23, 21:18, 21:18.

«Üksikmängus oli täna väga raske lahing. Kogu kolmas geim olin tagaajaja rollis, aga lõpus suutsin enda rünnakut hoida ja sundisin vastast eksima,» hindas Kuuba rasket võitu. Kuubale oli see üksikmängus maailma edetabeli turniiridelt karjääri teine võit.

Naiste paarismängus olid Kuuba ja Rüütel (BWF 58.) võistlustel esimese asetusega paar ja suutsid oma favoriidi staatust õigustada. Turniir võideti geimigi kaotamata. Finaalis olid vastasteks taanlannad Christine Busch ja Amalie Schulz. Taani sulgpallurid suutsid võrdses mängus vastu pidada geimi. Teises geimis veel juunioride eas olevad Taani mängijad enam Kuuba ja Rüüteli tempot hoida ei suutnud ja mäng lõppes seisuga 22:20, 21:9.

«Esimeses geimis ei saanud me kaitset hästi pidama. Kuid teises geimis muutusime ka kaitses palju ohtlikumaks ja ründes leidsime paremaid lahendusi,» arvasid Kuuba ja Rüütel võistluspäeva kokkuvõttes.

Järgmine nädal jätkavad Kuuba ja Rüütel võistlemist Hispaanias, mis on Leedu turniirist kahe kategooria võrra kõrgem maailma edetabeli turniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles