Malcolm Wilson: panen ordeni rinda siis, kui Tänak naaseb M-Sporti! (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-Spordi juht Malcolm Wilson Maarjamaa Risti V klassi ordeniga.
M-Spordi juht Malcolm Wilson Maarjamaa Risti V klassi ordeniga. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

M-Spordi rallitiimi pealik Malcolm Wilson sai veebruari alguses huvitava tekstisõnumi. Markko Märtin soovis talle õnne. Seejärel tuli samasugune sõnum Ott Tänakult. «Mõtlesin, et mida see tähendab! Siis sain teada, et olen pälvinud Eestilt teenetemärgi!»

President Kersti Kaljulaid andis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel ordeni tänuks ka kuuele välismaalasele. Üks neist oli Wilson, kes pälvis Eesti autospordi toetajana Maarjamaa Risti V klassi ordeni.

«Järgmisel päeval saatis Ott mulle ka infot, mida see teenetemärk endast kujutab. Väga-väga kaunis! Ausalt öeldes olin šokeeritud. Et mulle sellist au osutati, on loomulikult väga-väga rõõmustav, seda enam, et see tuli välismaalt. Mulle väga meeldib, et nad hindavad minu panust Eesti autosporti, aga enam tunnen heameelt selle üle, mida Markko ja Ott on Eesti jaoks teinud!»

Tiheda ajagraafiku tõttu – Rootsi ralli lõppes vahetult enne Kaljulaidi pidulikku tseremooniat Narva kolledžis – anti Wilsonile teenetemärk üle hoopis märtsi lõpus Londonis Eesti suursaatkonnas.

«Ma ei teadnud, mida oodata. Palun veel kord vabandust, et ma Eestisse ei jõudnud, ma väga-väga tahtsin sinna tulla. Mul on kahju, aga hea meel, et mulle pakuti teine võimalus,» sõnab Wilson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles