Pöörane Sardiinia ralli pakatas krutskitest

Merili Luuk, Alghero
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak vaatab Toyota kapoti alla ja peab tõdema, et olukord on täpselt sama, mis eelmisel MM-rallil Portugalis – radiaator on katki ja võistlus untsus.
Ott Tänak vaatab Toyota kapoti alla ja peab tõdema, et olukord on täpselt sama, mis eelmisel MM-rallil Portugalis – radiaator on katki ja võistlus untsus. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Esikolmikukoht. Masendus (jälle raja äärde jäänud autost). Öötöö ja lootus, et masin saab korda. Kiiruskatse võit. Rehvi purunemine. Selle vahetamine. Kindel eesmärk. Väike rahulolu. Ühe eksimusega jälle hinge torganud okas.

Just selline oli Eesti rallipaari Ott Tänaku ja Martin Järveoja nädalavahetus Sardiinia rallil. Tänavusest kuraditosinast MM-rallist seitse on nüüd möödas ja hooaja selgroog murtud. Nurjumised mai lõpus Portugalis ja äsja Sardiinias tähendavad, et seis pole selline, nagu loodetud – tiitliheitlusest ollakse sisuliselt väljas, sest belglane Thierry Neuville (Hyundai) edestab Tänakut juba 72 ja Sebastien Ogier (M-Sport) 45 punktiga.

Säärasesse seisu jõuti pärast hullumeelset nädalavahetust Sardiinias. Kui Tänakule osaks saanud virvarr oli kahtlemata erakordne, siis rohkem või vähem pöörased episoodid tabasid Vahemere saarel peaaegu kõiki tippsõitjaid. Hiljuti lahkunud Onu Bellat parafraseerides – «nüüd teel koju on kõike aeg meenutada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles