Zopp tegi maailma edetabelis võimsa tõusu, Kontaveit jätkab elu parimal kohal (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix

Täna avaldatud värskes tennise maailma edetabelis tegi vägeva hüppe Jürgen Zopp, kes kerkis 29 kohta ja on nüüd maailma 107. reket.

Selle tabelikohaga oleks eestlane väga lähedal, et jõuda 2. juulil algaval Wimbledoni suure slämmi turniiril põhitabelisse, sest otsepääsme saavad sinna maailma 104 paremat meest. Wimbledoni pääsemise nimekirjad löödi aga lukku juba 21. mai arvestusega ehk enne Prantsusmaa lahtisi. Zopp on selles esialgses nimekirja praegu 138. tabelikohal ehk varumeeste seas alles 35. real. Nii tuleb tal Wimbledonis alustada ülimalt suure tõenäosusega siiski kvalifikatsioonist.

Tabelit juhib Rafael Nadal, kuid Wimbledoni kombe kohaselt saab seal parima asetuse tiitlikaitsja Roger Federer, kes jääb hispaanlasest maha vaid saja punktiga. Kolmas on jätkuvalt Alexander Zverev. Neljandaks tõusis Prantsusmaa lahtiste poolfinalist Juan Martin del Potro, möödudes Marin Cilicist ja Grigor Dimitrovist.

Pariisis eile Nadalile finaalis kaotanud Dominic Thiem kerkis koha võrra ja on nüüd maailma seitsmes reket, talle järgnevad Kevin Anderson, David Goffin ja John Isner. Roland Garrosi väljakutel suurima üllatuse valmistanud ja poolfinaali rühkinud itaallane Marco Cecchinato hüppas tänu sellele tabelis tervelt 45 kohta kõrgemale ja on nüüd 27. real.

Eestlastest mahuvad tabelisse veel Kenneth Raisma (741., -7 kohta), Vladimir Ivanov (792., -8), Mattias Siimar (1272.), Kristjan Tamm (1387.) ja Karl Kiur Saar (1865.).

Jürgen Zopp tegi Wimbledonis vägevaid mänge.
Jürgen Zopp tegi Wimbledonis vägevaid mänge. Foto: Kuvatõmmis videost

Kanepi kerkis üheksa kohta

WTA tabelis leiab Anett Kontaveidi endiselt 24. kohalt, mis on ka tema karjääri parim tulemus. Otse eestlanna ette kerkis seitse kohta tõusnud Maria Šarapova. Kaia Kanepi tõusis tabelis üheksa rea võrra ja on nüüd 43. kohal.

Sarnaselt meestele jätkab ka naiste esikolmik muutumatus järjestuses: Prantsusmaa lahtiste võitjale Simona Halepile järgnevad Caroline Wozniacki ja Garbine Muguruza. Neljandaks tõusis kuus kohta kerkinud Roland Garrosi finalist Sloane Stephens, esikümnesse mahuvad veel Elina Svitolina, Caroline Garcia, Karolina Pliškova, Petra Kvitova, Venus Williams ja Madison Keys. Prantsusmaa lahtised mullu võitnud, ent tänavu üllatuslikult juba avaringis reketid pakkinud lätlanna Jelena Ostapenko kukkus seitse kohta ja on nüüd Angelique Kerberi järel 12. real.

Uudist parandatud kell 8.35 - täpsustatud Wimbledoni põhiturniirile pääsemise korda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles