Vettel lipuskandaalist: kartsin kõige rohkem, et inimesed jooksevad rajale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Kanada GP-l.
Sebastian Vettel Kanada GP-l. Foto: Mark Thompson / AFP / Scanpix

Kanada vormel 1 etapi võitnud Sebastian Vettel pidi sõidu lõpus üle elava äreva hetke, sest korraldajate vea tõttu lehvitas modell Winnie Harlow talle ruudulippu 69. ringil, kuigi võistluse pikkus oli tegelikult 70 ringi. Sakslane kihutas täiskiirusel veel ühe ringi, kuid tegi seda hirmust väriseva südamega.

«Teadsin, et üks ring on veel sõita, sest seda näitasid nii loendur mu autos kui ka ringilugeja boksiseinal. Olin ruudulippu nähes üllatunud ja küsisin raadio teel sellele kinnitust, mille peale mulle öelda: «Ei, pane edasi.» Siis tekkis mul hirm, et inimesed jooksevad rajale. Aga kõik lõppes hästi,» kirjeldas Vettel portaali RaceFans vahendusel.

Lisaks piinlikule segadusele sõidu lõpuga olid Vettelil võistluse teises pooles käed-jalad tööd täis, sest ta pidi pidevalt tegelema auto seadistuse muutmisega. «Meil oli mingi väike probleem, nii et pidin kogu aeg andureid sisse-välja lülitama. Ühel hetkel tahtsin peaaegu küsida, millal ma tohin jälle sõitmisele keskenduda. Raske on niimoodi jälitajatega vahet hoida, aga saime sellega hakkama.»

Vettel pidas võidu võtmeks stardi ja esimese boksipeatuse vahele jäänud sõidu osa. «Meil õnnestus vahe sisse teha, säästes samal ajal kütust ja rehve, mis aitas meid esimese peatuse järel kõvasti. Valtteri Bottasel oli vist kütusekuluga lõpupoole natuke probleeme, aga meil seda muret polnud, sest sõidu jooksul õnnestus kenasti kütust säästa,» jäi sakslane karjääri 50. etapivõiduga väga rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles