Kontaveit sai teada südamelähedase turniiri avavastase

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit karjääri esimese WTA-turniiri esikohatrofeega.
Anett Kontaveit karjääri esimese WTA-turniiri esikohatrofeega. Foto: KOEN SUYK/AFP/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit sai teada, kellega tal tuleb vastamisi minna 's-Hertogenboschi tenniseturniiri avaringis. Mullu suutis eestlanna Hollandi turniiri võita, saades ühtlasi karjääri esimese WTA-turniiri võidu.

Aasta tagasi finaalis venelannast Natalja Vihljantsevast jagu saanud Kontaveit alustab tiitli kaitsmist maailma edetabelis 165. kohal oleva Veronika Kudermetova vastu. Varem on ta Kudermetovaga mänginud korra, 2015. aastal Moskvas jäi 6:3, 6:2 peale Kudermetova. Viimati mängis Kudermetova Stuttgardi turniiril, kus jõudis koguni veerandfinaali, enne kui kaotas Karolina Pliškovale.

Maailma edetabelis 24. kohal jätkaval eestlannal on 's-Hertogenboschis neljas asetus, Kudermetova pääses põhitabelisse aga kvalifikatsiooniturniiri kaudu. Parima asetuse sai turniiriks ameeriklanna CoCo Vandeweghe, kes on värskes maailma edetabelis 16. kohal. Kontaveit peaks turniiri alustama teisipäeval.

Prantsusmaa lahtiste ajal treeneri Glenn Schaapi teenetest loobunud ja nüüd Nigel Searsi juhendamisel mängiv Kontaveit teeb Hollandi turniiril kaasa ka paarismängus, mängides koos valgevenelanna Aliaksandra Sasnovichiga. Avaringis kohtutakse Austraalia paariga Jessica Moore - Ellen Perez. See annab aimu, et Kontaveit võib paarismängus kaasa teha ka Wimbledonis. Mullu jõudis ta koos sakslanna Mona Bartheliga seal teise ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles