Uus reaalsus: elame «spioonide MMide» ajastus

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea omanik Roman Abramovitš (vasakul) tegutses Venemaa ja jalgpalliikoon David Beckham Inglismaa MM-hanke nimel. Abramovtš & Co jäi peale.
Chelsea omanik Roman Abramovitš (vasakul) tegutses Venemaa ja jalgpalliikoon David Beckham Inglismaa MM-hanke nimel. Abramovtš & Co jäi peale. Foto: AFP / Scanpix

Jalgpalli MMil osalejad ja muud külalised voorivad neil päevil igast maailma nurgast Venemaale. Võõrustajad kinnitavad, et on suureks spordipeoks igati valmis. Samal ajal pajatab BBC uudislugu: sealsetele raudtee-, metroo- ja küllap ka muudele töötajatele õpetatakse, kuidas külalistega lahke ja sõbralik olla.

«Venelased ei naerata palju. Seepärast võib külalistel tekkida mulje, et nad ei ole siia oodatud,» lausus psühholoog Elnara Mustafina ja õpetas ühele kaasmaalasele siiralt naeratamist.

Naljast ja naerust oleme aga kaugel, kui kokku saavad sõnad «poliitika», «korruptsioon», «Venemaa» ja «jalgpalli MM». Ehkki suurriik sai suurturniiri korraldamise õiguse juba kaheksa aasta eest ja MM algab kohe, ei taha kauged (ja kahtlased) sündmused kuidagi vaibuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles