Piinliku apsaka teinud modell kinkis Valtteri Bottasele teise koha?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen ja Valtteri Bottas.
Max Verstappen ja Valtteri Bottas. Foto: Mark Thompson / AFP

Kanada vormel 1 GP-l teise koha teeninud Mercedese piloot Valtteri Bottasel vedas, et üldse võidusõidu lõpetas, sest tema vormel lõpetas võistluse kütuseaurude pealt.

«Sõidu lõppfaasis pidid kõik juba kütust säästma, kuid Ferrari oli kiirusega teistest üle ning nemad said kütust juba aegsamalt säästa. Pidin sõidu teises osas üsna ettevaatlik olema, sest kulutasin esimesega päris palju kütust. Ma ei usu, et mu vormelil üldse lõpus midagi paagis oli,» lausus Bottas.

Lisaks tunnistas soomlane, et just kütuse puudumise tõttu jõudis võistluse kolmandana lõpetanud Max Verstappen talle ohtlikult lähedale. «Kütuse tase oli sedavõrd kriitiline ning seepärast jõudis ka Max mulle nii lähedale,» kinnitas ta.

Teatavasti näitas modell Winnie Harlow sõitjatele ruudulist lippu ring varem, mistõttu loeti võidusõit ka ring varem lõppenuks. Bottase sõnul poleks ta võidusõitu lõpetanud, kui oleks pidanud veel ühe ringi sõitma. Verstappeni sõnul ei vasta see jutt aga ilmselt tõele, sest meeskonnad arvutavad vajaliku kütuse koguse ikkagi piisavalt täpselt välja.

«Valtteri oli väga täpne. Ta võttis jala gaasipedaalilt veidi varem maha, aga mina surusin täiega lõpuni. Kui tal olekski kütusega probleeme olnud, siis oleks temast ikkagi väga raske mööduda olnud. Mina andsin endast igatahes parima,» sõnas Verstappen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles