Video: korvpallilegend puhkes sõber Kimi ja president Trumpi kohtumise üle nutma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman Foto: KCNA / AFP

Täna toimus Singapuris ajalooline kohtumine Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni vahel. Tegu oli eriti emotsionaalse päevaga endisele NBA korvpallurile Dennis Rodmanile, kes on aastaid Põhje-Korea ja Ameerika Ühendriikide leppimisele kaasa elanud.

Mõnda aega oli Rodman ainus prominentne ameeriklane, kes Põhja-Korea liidriga kohtunud oli. Ta on Põhja-Koreas president Kimil käinud külas kokku viiel korral ning temaga koos ka korvpalli vaadanud.

Trumpi ja Kimi kohtumise tõttu lendas ta ka ise Singapuri, kus andis CNNile otse-eetris intervjuu, kandes Trumpi valimiskampaaniast tuntud loosungiga mütsi. «Ma ütlesin kõigile, uksed avanevad!» oli ta presidentide kohtumise üle siiralt õnnelik.

Ühel hetkel muutus Chicago Bullsis kolm meistritiitlit võitnud Rodman aga sedavõrd emotsionaalseks, et ei suutnud pisaraid tagasi hoida.

«Kui ma rääkisin, et me lepime ära, siis mulle saadeti tapmisähvardusi. Ma arvasin, et ma ei saa enam kunagi koju minna. Pidin kuu aega peidus olema. Aga ma hoidsin oma pea püsti. Teadsin, et olukord muutub. Olin ainuke, kes seda tegi. Mitte keegi ei tahtnud mind kuulata. Ma võtsin need kuulid vastu, võtsin need kõik vastu, ja ma ei kukkunud maha. Täna on suurepärane päev. Ma olen nii õnnelik!» ütles Rodman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles