Uue treeneriga Kontaveit langes mullu võidetud turniirilt juba avaringis (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) kaotas 's-Hertogenboschi tenniseturniiri, mille ta eelmine aasta võitis, avaringis venelannale Veronika Kudermetovale (WTA 167.) 4:6, 6:7 (4).

Kontaveit alustas mängu hästi, kui teenis juba venelanna esimeses servigeimis kaks murdepalli, mida ta aga realiseerida ei suutnud. Tasavägiselt kulgenud avasetis õnnestus aga hoopis venelannal seisul 4:4 eestlanna palling murda ning avasett 6:4 võita.

Teine sett kulges pigem venelanna dikteerimisel. Nagu esimeseski setis, suutis Kudermetova seisul 4:4 Kontaveidi pallingu murda ning servis siis juba matši võidule. Ta teenis ka kaks matšpalli, kuid Kontaveit tõrjus need ning murdis esimest korda matši jooksul vastase pallingu. Mäng läks kiiresse lõppmängu, kus jäi 7:4 peale venelanna.

Kogu matš kestis tund ja 40 minutit. Kontaveit lõi kohtumise jooksul kuus ässa, Kudermetova üheksa. Topeltvigu tegid mõlemad kolm. Matš oli tasavägine ja seda tõestab ka mängitud punktide statistika - Kontaveit võitis 78 punkti, Kudermetova 87. Murdepalle teenis eestlanna matši jooksul neli, millest lõi ära ühe. Kudermetova oli kasutada kaheksa murdepalli, millest realiseeris kaks.

Tegu oli Kontaveidi esimese murumänguga sel hooajal. Mullu samal turniiril karjääri esimese WTA tiitli võitnud Kontaveidi jaoks oli see ka esimene turniir uue treeneri Nigel Searsi käe all.

Päris lõppenud turniir Kontaveidi jaoks veel pole, sest eestlanna teeb kaasa ka paarismängus koos valgevenelanna Aliaksandra Sasnovišiga. Avaringis kohtutakse kolmapäeval Austraalia paariga Jessica Moore - Ellen Perez.

Varem on ta Kudermetovaga mänginud korra, 2015. aastal Moskvas jäi 6:3, 6:2 peale Kudermetova. Viimati mängis Kudermetova Stuttgardi turniiril, kus jõudis koguni veerandfinaali, enne kui kaotas Karolina Pliškovale.

Maailma edetabelis 24. kohal jätkaval eestlannal on 's-Hertogenboschis neljas asetus, Kudermetova pääses põhitabelisse aga kvalifikatsiooniturniiri kaudu. Parima asetuse sai turniiriks ameeriklanna CoCo Vandeweghe, kes on värskes maailma edetabelis 16. kohal. Kontaveit peaks turniiri alustama teisipäeval.

Prantsusmaa lahtiste ajal treeneri Glenn Schaapi teenetest loobunud ja nüüd Nigel Searsi juhendamisel mängiv Kontaveit teeb Hollandi turniiril kaasa ka paarismängus, mängides koos valgevenelanna Aliaksandra Sasnovichiga. Avaringis kohtutakse kolmapäeval Austraalia paariga Jessica Moore - Ellen Perez. See annab aimu, et Kontaveit võib paarismängus kaasa teha ka Wimbledonis. Mullu jõudis ta koos sakslanna Mona Bartheliga seal teise ringi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles