Inglismaa koondisest kinga saanud peatreener: mina peaksin olema siiani koondise eesotsas

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce
Sam Allardyce Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Inglismaa koodis on hetkel valmistumas MMiks Gareth Southgate'i käe all, kuid enne teda peatreeneri ametit vaid 67 päeva pidada saanud Sam Allardyce arvates, peaks tema olema see, kes juhendab koondist MMil.

Allardyce sai koondist juhendades kirja vaid ühe kohtumise, kui Inglismaa võitis 2016. aasta septembris Adam Lallana väravast 1:0 Slovakkiat. Peale seda õnnestus ärimeestena esinenud reporteritel panna Allardyce rääkima sellest, kuidas minna mööda reeglitest, mis keelavad mängija õiguste kuulumise kolmandale omanikule. Vähem kui ööpäev pärast artikli ilmumist otsustas jalgpalliliit, et Allardyce ei saa koondise peatreenerina jätkata.

Nüüd väitis Allardyce, et Inglismaa jalgpalliliit tegi otsuse liialt kiirustades, ega kontrollinud kõiki fakte piisavalt üle. «Ma olen kade ja ülimalt pettunud. Mina peaksin praegu seal olema, aga kahjuks teatud asjaolude tõttu ei ole olukord hetkel nii,» rääkis Allardyce BBC-le.

«Ühel õhtul mängisin golfi ja järgmisel hommikul mulle õeldi, et sina ei ole enam koondise juhendaja. Ma ei tea siiani, miks selline otsus vastu võeti, sest minu ütluste taga ei olnud tegelikku sisu. Kui nad oleksid olnud veidi kannatlikumad, siis ma usun, et oleksin siiani Inglismaa koondise peatreener,» rääkis Allardyce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles