Baruto käis Eestis esmakordselt vastuvõtul: väike närv oli sees!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine profisumotor Kaido Höövelson (Baruto) soovib Eesti sumo uuele tasemele viia ja pikemas perspektiivis mõni eestlane enda eeskujul Jaapanisse vedada. Algus on olnud hea: täna viibis Höövelson EOK pidulikul tänuvastuvõtul, sest tema õpilane Enelin Leichter oli edukas Plovdivis peetud EMil ja võitis pronksmedali. 

«Ma olen sellisel ametlikul vastuvõtul esimest korda elus. Ei ole ma presidendi vastuvõtul käinud ega kuskil. Jaapanis küll, aga Eestis...Väike närv oli ka sees,» sõnas ta.

Milline on Eesti üldine sumo seis praegu?

«Nii noorte kui täiskasvanute seis on hea. Profiliigasse pole ma veel seda poissi küll leidnud, ent tagasiteed ei ole. Nüüd saab vaid paremaks minna,» sõnas Höövelson Postimehele. 

Höövelson on usinalt tegutsenud ka organiseerimise vallas - juba sügisel peetakse Rakveres juunioride EM, järgmisel aastal korraldab ta juba Tallinnas täiskasvanute EMi. «Need on kaks stardipaika, siis vaatame edasi.»

Höövelson on Jaapanis jätkuvalt kuum nimi, osaledes erinevates telesarjades ja filmiski. Kui tihti Höövelson Jaapanis käib ning kui tihti ta teiste sumotoridega suhtleb, vaata Postimehe videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles