Tipphetked: Nikolai Novosjolov tuli Euroopa meistrivõistlustel hõbedale! (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novi Sadis peetavatel Euroopa meistrivõistlustel jõudis Nikolai Novosjolov EMi finaali, kus ta asus püüdma oma karjääri esimest Euroopa meistritiitlit. Finaalis kaotas Novosjolov prantslasele Yannick Boreli otsustava torkega 14:15.

Turnau kaotas avaringis valgevenelasele Dzianis Paulouskile 10:15 ja langes konkurentsist. Ülejäänud eestlased olid avaringis vabad ja alustasid võistlust teisest ringist, kus Novosjolov alistas soomlase Jaako Paavolaineni 15:8, Priinits sai 15:12 jagu Turnau alistanud Paulouskist. Salm tunnistas teises ringis sakslase Lukas Bellmanni 15:10 paremust.

Kolmandas ringis sai Novosjolov 15:9 jagu poolakast Mateusz Nyczist ning Priinits 15:10 samuti Poola vehklejast Mateusz Antkiewiczist. Kaheksandikfinaalis läksid omavahel kokku Novosjolov ja Priinits.

Kaheksandikfinaali võitis lõpusekunditel kindlat vehklemist näidanud Novosjolov 14:11 meeskonnakaaslase Priinitsa. Veerandfinaalis alistas Novosjolov taanlase Patrick Jörgenseni 15:14.

Poolfinaalis alistas Novosjolov ülipõnevas poolfinaalis Ukrainlase Bogdan Nikišini otsustaval torkel 10:9. Kusjuures Novosjolov tuli välja väga raskest seisust, sest Nikišin juhtis kahel korral mängu lausa 6:2 ja 7:3.

Finaalis kohtus Novosjolov prantslase Yannick Boreliga. Alguses suutos Novosjolov isegi juhtida, kuid lõpuks tuli tunnistada otsustava torkega prantslase paremust, seisuks 14:15. Sellega teenis Novosjolov oma elu teise EMi hõbemedali.

Meeste individuaalturniiri eelringid algasid Eesti aja järgi kell 10 hommikul. Postimees ja Kanal 12 näitavad otsepilti finaalidest, mis algavad kell 18.55. Seni saad otsepilti põhiturniirist vaadata siit:

Enne võistlust:

Novosjolov võitis mullu Thbilisis peetud EMIil pronksmedali, jäädes poolfinaalis 10:15 alla Rio olümpia meeskondlikule olümpiavõitjale, prantslasele Yannick Borelile.

Novosjolovi tänavune hooaeg on käinud üle kivide ja kändude. Jätnud hooaja alguse vahele, naasis ta võistlustulle kevadel ning võitis mais Pariisi MK-etapi. Maailma edetabelis on ta tõusnud kolmandaks. Esikohal on itaallane Paolo Pizzo, teisel kohal venelane Bogdan Nikišin. EMiks sai Novosjolov aga teise asetuse, mis tähendab, et ta ei pea eelringides vehklema. 

Eesti meistri Priinitsa parim tiitlivõistluste koht on nelja aasta taguse Kaasani MMi kaheksas koht. Tänavu võitis ta MK-satelliitturniiri. Maailma edetabelis on Priinits 54. kohal, EMil on Priinits 26. asetusega. Salm on 38. asetusega ning Turnau 50. asetusega. 

Kogu ülekanne järelvaadatavana:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles