Reali president viskus Hispaania koondisest vallandatud Lopetegui kaitsele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julen Lopetegui
Julen Lopetegui Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA

Madridi Reali president Florentino Perez teatas, et miski ei õigusta Reali peatreeneriks saava Julen Lopetegui vallandamist Hispaania jalgpallikoondise peatreeneri kohalt.

Hispaania teatas Realiga lepingu sõlminud Lopetegui vallandamisest päev enne MMi algust ning jalgpalliliidu presidendi Luis Rubialese sõnul oli Lopetegui tegutsenud nende selja taga. «Ta sõlmis Madridi Realiga lepingu ilma meie teadmiseta. Ma ei tunne end reedetuna, aga peame nii käituma!» sõnas Rubiales ja lisas, et Lopetegui lepingust Realiga sai jalgpalliliit teada viis minutit enne ametliku teate avaldamist.

Pereze arvates ajab Hispaania jalgpalliliit aga kiusu taga ning lepingu sõlmimine oli aus ja läbipaistev. «Meil olid lepingu sõlmimiseks kõik õigused. Presidendi vastus oli ennekuulmatu! Lepingu sõlmimisest on jäänud reetmise mulje, kuid miski ei õigusta seda, et Lopeteguid pole väljaku ääres oma meeskonda juhendamas!»

Hispaania kohtub täna avamängus Portugaliga ning koondist juhendab senine jalgpalliliidu spordidirektor Fernando Hierro. Lopetegui ütles BBC-le, et vallandamine oli üks tema elu kõige kurvemaid päevi. Madridi Realiga liitumist ta aga ei kahetse. «Olen täiesti kindel, et kõik, mida me tegime, oli aus ja selge. Rubiales õnnitles mind ja pärast seda.. ma ei teagi. Tahaksin, et ta oleks teisiti käitunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles