Statistikapomm: üksinda Hispaaniat kurvastanud Ronaldo püstitas ridamisi uhkeid rekordeid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo tähistab 3:3 viigiväravat.
Cristiano Ronaldo tähistab 3:3 viigiväravat. Foto: Odd Andersen / AFP / Scanpix

Hispaania vastu MMi avamängus kolm väravat löönud ja Portugalile 3:3 viigi päästnud Cristiano Ronaldo püstitas sellega hulgaliselt rekordeid nii isiklikus kui ka üldises plaanis ning jõudis mõnegi väärt saavutuse lävele.

  • 88. minutil tabloole 3:3 seisu toonud karistuslöök oli Ronaldole suurturniiridel karjääri esimene, mis väravas maandus. MMidel ja EMidel oli ta seni õnne proovinud 44 korda, nüüd läks pall lõpuks ka sisse.
  • Ronaldost sai läbi aegade neljas mees, kes teinud skoori neljal järjestikusel MM-finaalturniiril. Ülejäänud kolm on Pelé, Uwe Seeler ja Miroslav Klose.
  • Küll aga on ta ainus, kes suutnud värava lüüa kaheksal järjestikusel suurturniiril (MM ja EM).
  • Ronaldo ise oli senise kolme turniiriga löönud kolm väravat, igal MMil ühe. Nüüd kahekordistas ta hoobilt oma saldo.
  • Kübaratrikk oli portugallasele klubi ja koondise eest karjääri 51. (koondise eest kuues), kuid huvitava kokkusattumusena oli üksiti tegu ka MMide ajaloo 51. kübaratrikiga.
  • 33 aasta ja 130 päeva vanuselt sai Ronaldost MM-finaalturniiri kõigi aegade vanim kübaratriki autor. Noorim on mõistagi legendaarne Pelé (17 aastat ja 244 päeva).
  • Kolm väravat tõstsid Ronaldo ühele pulgale Ferenc Puskasega. Mõlemad mehed on löönud oma riigi koondise eest 84 väravat. Eurooplastest pole enamat suutnud mitte keegi, maailmarekordini on aga veel pisut maad - seda hoiab 109 tabamusega enda käes Iraani legend Ali Daei.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles