Blogi: Schmeichel tõrjus Taani võiduni, Peruu ei kasutanud VARi kingitust ära

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taani tõusis jalgpalli MMil C-alagrupis Prantsusmaa kõrvale, alistades 1:0 Peruu. Kohtumise ainsa värava lõi Yussuf Yurari 59. minutil. Kohtumises kasutati taaskord videokorduse abi, kui karistusalas tõmmati maha Peruu poolkaitsja Christian Cueva. Peruule anti küll penalti, kuid Cueva eksis.

Enne mängu:

Peruu jõudis MMile esimest korda pärast 1982. aastat ning esimene suur võit saavutati kabinetis – kokaiini suhtes positiivse dopinguproovi andnud kapten Paolo Guerrero võistluskeeld suudeti edasi kaevata nii, et ta saab MMil mängida.

Ootused on kõrged, nagu Lõuna-Ameerikas ikka. Mitu aastakümmet jalgpallimaailma rentslis veetnud, ent Ricardo Gareca alias Tiigri käe all oma näo taastanud Peruu eesmärk on alagrupist edasi jõuda, mida poolehoidjad neilt nõuavad.

Morten Olseni varjust välja murdev ning jõulist ja sirgjoonelist vutti mängiv Taani võib Christian Erikseni vedamisel samuti kaugele jõuda. Taani mängib MMil ründaja Nicklas Bendtnerita, kes enne finaalturniiri sai kubemevigastuse. Taani kõigi aegade väravalööjate edetabelis hoiab Bendtner  30 tabamusega seitsmendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles