Video: noor Eesti rallisõitja üritas purustada kuulsat hüpperekordit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Virves - Sander Pruul
Robert Virves - Sander Pruul Foto: Kasper Mäe

Sellel nädalavahetusel toimus Rakvere ümbruses Viru ralli, millest võttis osa 62 võistluspaari. Ralli läbis mitmel korral Kehala Ringi, mis on tuntust kogunud ka seal asuva suure hüppe poolest.

Aastal 2014, kui viimati Viru ralli toimus, said internetis ootamatult kuulsaks Priit Koik ja Uku Heldna, kes suutsid oma BMW M3-ga hüpata hinnanguliselt üle 55 meetri. Sellest hüppest tehtud videod said maailmas vägagi kuulaks, ning erinevates kohtades vaadati seda hüpet kokku üle miljoni korra.

Sellel aastal oli peale aastate pikkust pausi uuesti Viru ralli Eesti meistrivõistluste kalendris sees ning taas läbiti ka kuulsat trampliini Kehala kiiruskatsel. Kuigi suurem osa sõitjatest läbis hüpet pigem ettevaatlikult, siis oli ka julgemaid sõidumehi. Katse esimesel läbimisel hoolitses pikima hüppe eest oma elu esimesel rallil osalenud 17-aastane rallisõitja Robert Virves, kellele luges kaarti Sander Pruul. Opel Astraga võistelnud rallipaari hüpe kandus peaaegu 50 meetrini.

Kuigi rekordist jäi natuke puudu, siis antud hüpe oli siiski tõeliselt vaatemänguline. Kusjuures rallisõitjate seas levis kuulujutt, nagu oleks rekordi omanik Koik lubanud kinkida uue BMW ralliauto just sellele võistluspaarile, kes tema rekordi üle hüppab. Kuna keegi rekordit siiski ei ületanud, siis väide jäi kahjuks tõestamata.

Arvestades, et Eesti meistrivõistlustel osalevate sõitjate autod on suures osas ise valmis ehitatud, siis üldiselt ei ole need päris sellisteks hüpeteks mõeldud. Nii sai ka tänu sellele hüppele veidi kannatada Virvese võistlusmasin, kes pidi hiljem tehniliste probleemidega ralli katkestama.

Robert Virvese hüpe: 

Võrdluseks Priit Koigi poolt sooritatud rekordhüpe:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles