Suur vehklemistriumf tekitas järjekordse totra olukorra (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis tähistab koos treeneriga Euroopa meistrivõistluste kuldmedalit. FOTO: Fie/bizzi
Katrina Lehis tähistab koos treeneriga Euroopa meistrivõistluste kuldmedalit. FOTO: Fie/bizzi Foto: Fie/bizzi

Eesti vehklemisnaised tegid eile ajalugu, kui võtsid Serbias peetud Euroopa meistrivõistlustelt kolmikvõidu. Viimati sai Eesti olümpiaala tiitlivõistlustel kolmikvõidu 1922. aasta tõstmise MMil. Eestile enneolematult edukaks kujunenud turniiri võitis Katrina Lehis, kes alistas finaalis 15:14 Kristina Kuuse. Pronksile tuli teist EMi järjest Julia Beljajeva, kes kaotas poolfinaalis Kuusele 7:15

EMi poolfinaalis pidi Lehis venelannast tiitlikaitsja Violetta Kolobova alistamisega oluliselt rohkem vaeva nägema kui Kuusk Beljajevaga. Nimelt jäi Lehis 7:12 kaotusseisu, kuid suutis poolfinaali lisaajal 14:13 võita.

Finaali alguses oligi värskem Kuusk, kes läks matši 10:5 juhtima. Krampidega hambad ristis võidelnud Lehis jõudis esimest korda juhtseisuni, kui tabloo näitas tema kasuks 13:12. Matši võitja selgus otsustaval torkel ja selle tegi Lehis.

«Mulle ei ole see veel kohale jõudnud,» ütles Lehis, kes vastas eile õhtul Postimehe kõnele dopingukontrollide ees kohustusi täites ega saanud seetõttu kuigi pikalt vestelda. «Suutsin end matši lõpuhetkedel vastastest paremini fokuseerida,» tõi ta välja oma triumfi peamise teguri.

Teatavasti teenis 23-aastane Lehis endale pääsme EMile üksnes tänu vehklemisliidu juhatuse otsusele, mis jättis individuaalturniirilt eemale neljapäevases naiskonnavõistluses Eesti ankrunaise rolli täitva 37-aastase Irina Embrichi. Samal ajal oli selge, et neljapäeval esindavad naiskonnavõistlusel Eestit Embrich, Kuusk, Beljajeva ning individuaalturniiril kaheksandikfinaaliga piirdunud Erika Kirpu. Värske Euroopa meister saabub aga juba täna koju.

«See oli mulle teada ja olin sellega arvestanud, seega ei saa ma öelda, et oleksin pettunud. Paraku on praegu koondises keerulised ajad,» lausus Lehis.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles