Saade: vanade aeg läbi? Kalevipoja rattamaratoni võitis noor üllatusmees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvekuumuses sõidetud 11. Kalevipoja rattamaratoni Jõgevamaal võitis kõigi suurfavoriitide ebaõnnestudes üllatusmees Kiril Tarassov.

Maratoni algusfaasis olid Küüslaugufesti vahefinišis esimesed tuttavad nimed – Peeter Tarvis ja Gert Jõeäär, edasi Taavi Kannimäe ning Sten-Erik Ottender. Kümmekond kilomeetrit enne lõppu Laiuse mäe tipus olnud Europargi mäefinišis olid juhtgrupis aga hoopis teised nimed – Kirill Tarassov, Caspar Austa, Martin Laas ning Raido Saar.

Kuremaa asula tagusel viimasel kruusasel tõusul kiirendasid Saar ning Tarassov, järele suutis minna vaid Laas. Finišisirgel näitas aga teravamat sprindijalga Tarassov ning mehe elu esimene rattamaratoni võit oli saanud tõsiasjaks.

«Püsisin juhtgrupis terve trassi, Jõeäär sõitis rehvi puruks, Austa tegi korra ehmatava uperpalli. Laiuse mäe serpentiiniga tõusul vaatasin, et jaksan minna küll ja rebisin pundi tükkideks. Sealt kuni lõpuni jäi meid neli, esimesena pudenes Austa, seejärel kangestus korraks Laas ning vastumäge finišisirgele minnes polnud veel midagi kindlat. Õnneks olid täna väga head jalad ja sain oma elu esimese maratonivõidu kätte. Kirss tordil Laasi alistamine, tegemist siiski maanteel kontinentaaltiimi ratturiga. Üritan ise ka piiri taha sõitma saada, ega sealgi võib see kasuks tulla, et nii kõva mehega suutsin lahingut pidada,» sõnas õnnelik võitja.

Naiste kiireim oli taaskord Greete Steinburg. « Hommikul tundus, et pole just see kõige kirkam sõidupäev, aga distantsi edenedes paranes ka enesetunne. Tänane rada oli muidugi ilma tõttu megakiire ja tolmune. Paar korda jäin grupist maha ka. Korraks muigasin endamisi, et hulk mehi tahab vist ka parima naise tiitlit saada, nii et oli paras kemplus. Laiuse mäkketõus oli õnneks taaskord serpentiinina, mida rohkem ülesmäge, seda parem mulle. Kolmest kolm Estonian Cup sarjas, mulle sobib!»

Juuli alguses suundub Hawaii Express Estonian Cup Raplamaale, kui ees ootab järjekorras 16. Frank Kutter Raplamaa rattamaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles