Venemaa treener: annaks jumal, et Salah oleks terve

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah ja peitusemäng: väljakul või mitte? FOTO: Karim Jaafar/Afp/Scanpix
Mohamed Salah ja peitusemäng: väljakul või mitte? FOTO: Karim Jaafar/Afp/Scanpix Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

Täna õhtul algab jalgpalli MMil alagrupiturniiri teine voor, kui Peterburis rivistuvad vastamisi Venemaa ja Egiptuse koondis. Mängu eel on jututeemasid kaks: kas Egiptus toob Mo Salah’ lahingusse ja kuidas on avamängu 5:0 võit Saudi Araabia üle mõjunud Venemaale?

Duellis Uruguayga (0:1) jäi Salah teatavasti pingile. Nüüd teatasid nii Egiptuse alaliit kui ka koondise liidri agent Ramy Abbas Issa taas, et Salah on mänguvalmis. Aga täpselt samamoodi oli ka enne avavooru kohtumist. Mõistagi räägivad Liverpooli staari osalemise poolt tõsiasjad, et ta on vahepeal saanud õlga ravida ja et Egiptus vajab Venemaa vastu võitu.

«Annaks jumal, et ta oleks terve,» vastas Venemaa peatreener Stanislav Tšertšessov Salah’d puudutanud küsimusele. «Egiptus on ühtlane meeskond, aga selge see, et Salah eristub. Taolised mängijad kaunistavad suurturniiri. Arvan ja loodan, et ta mängib ja me teame, mida peame tema vastu tegema.»

Kui aga Tšertšessovilt päriti, mida ta arvab Meistrite liiga finaali vahejuhtumist Salah’ ja Sergio Ramose vahel, vastas võõrustajate meeskonna pealik: «Ma ei tea, mida te minult täpselt teada soovite. Nägin vaid, et mängu lõpus hoidis Ramos karikat.»

Mille poolest kaks Araabia meeskonda üksteisest erinevad? «Ma pärast mängu ütlen teile,» muigas Tšertšessov esmalt vuntsi. Aga lisas siis: «Mõlemal on hea tehniline pagas. Nende taktikalised joonised on samuti sarnased, aga Egiptuse tase klassi võrra kõrgem.»

Venemaa koondise väravavaht Igor Akinfejev leidis, et hiilgav avamäng ei asetanud meeskonna õlule suuremat vastutusekoormat. «Nägime ja näitasime, milleks oleme suutelised. Ma ei näe põhjust, miks me ei võiks taas näidata samasugust ilusat jalgpalli,» lausus Akinfejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles