Venemaa on suurepärase turniiri algusega purustamas MMi rekordeid (7)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondis
Venemaa koondis Foto: Owen Humphreys / PA Wire/PA Images

Enne MMi algust arvati, et Venemaa võib olla ajaloo teine põruja finaalturniiril, kes alagrupist edasi ei saa. Tänaseks on nad kõigile vastupidist tõestanud. 

Esmalt alistati turniiri avamängus suureskoorilise võiduga 5:0 Saudi-Araabia. Esimeses mängus on suutnud MMil rohkem väravaid lüüa vaid Itaalia, kui 1934 alistatu 7:1 USA. 

Nüüd kohtuti alagrupi teises mängus Egiptusega ning üllatuslikult suudeti taas näidata ülimalt head mängu, tänu millele alistati Egiptus 3:1. See tähendab seda, et Venemaa on löönud kahe mänguga kokku kaheksa väravat. Sellega lähevad nad Itaalia koondisega rekordit jagama, Itaalia suutis sama palju väravaid lüüa kahe mänguga eelpool mainitud 1934 aasta MM-finaalturniiril. 

Kui hakata kinni veel statistikast, siis tasuks ära mainida, et aastal 2010 lõi võitjaks tulnud Hispaania koondis kogu MMi jooksul täpselt sama palju väravaid, kui Venemaa hetkel kahe mänguga suutnud on. 

Negatiivse poole pealt saab Venemaa vastu välja tuua vaid ühe näitaja: nimelt lasid venelased endale värava lüüa ainukesest löögist, mis neile kogu turniiri jooksul raami löödud on. 

Peale ootamatult edukat turniiri algust võib öelda, et Venemaa on kindlustanud endale edasipääsu kaheksandikfinaali. Lisaks sellele võib arvata, et kui venelased suudavad sellisel tasemel mängimist jätkata, jõuavad nad välja ka veerandfinaali. 
 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles