Eesti aerutajad teevad maratonil ajalugu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalugu tegevad aerutajad
Ajalugu tegevad aerutajad Foto: aerutaja.ee

Eesti aerutajad osalevad esimest korda maailma pikimal aerutamismaratonil «Yukon River Quest». 715 km pikkusel rahvusvahelisel maratonil osaleb kaheksaliikmeline koondis.

Ajaloolisel kullaotsijate jõel toimuvale võistlusele on akrediteeritud limiteeritult vaid 108 paatkonda erinevates võistlusklassides. Eesti sportlased osalevad kahekohaliste K-2 süstade võistlusklassis ja kasutavad Eestis toodetud World of Kayaks võistluspaate, mis saadeti Kanada poole teel juba aprilli keskpaigas. 

 Eesti koondis lahkus Eestist täna, ultramaratoni start antakse juba 27. juuni keskpäeval. Kiiremad aerutajad saabuvad prognooside kohasel finišisse ligikaudu 55 tunniga. Enamus teekonnast läbitakse inimasustusteta piirkonnas ja distantsil on ettenähtud kaks kohustuslikku, vastavalt seitsme ja viietunnist peatust. 

 Maailma pikimal aerutamise maratonil asuvad võistlustulle paatkonnad: Andres Kaju - Leivo Sepp, Martin Ilumets - Hillar Irves, Ivar Hütt - Mart Reimann, Martin Pedai - Matti Tuul  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles