Tipphetked: Eesti vollekoondise lootus elab! (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Portugalile FIVB Challenger Cupi alagrupi avakohtumises 0:3 kaotanud Eesti meeste võrkpallikoondis alistas tänases kohtumises Kasahstani 3:1 (25:22, 19:25, 25:19, 25:20). See tähendab, et Eesti edasine saatus selgub homse Portugali ja Kasahstani mängu järel.

Eesti vajas tänasest kohtumisest Kasahstani üle kindlasti võitu. Kuna alagrupist pääseb edasi kaks paremat, selgub Eesti vollekoondise edasipääs reedel toimuvast Portugali ja Kasahstani mängust.

Kui tekib surnud ring ning kõigil kolmel meeskonnal on kirjas võit ja kaotus, loetakse esmalt tabelipunkte, seejärel geimide suhet ning siis punktide suhet.

Võidumängus Kasahstani üle oli Eesti resultatiivseim 17 punkti toonud Renee Teppan, Robert Täht lisas 16, Timo Tammemaa ja Andri Aganits 12 silma.

Foto: Ekraanitõmmis

ENNE KOHTUMIST:

Eesti meeste võrkpallikoondise kapten Kert Toobal tõdes pärast  Portugali käest saadud 0:3 kaotust, et meeskonnal oli halb päev. Samas märkis Toobal, et võitlus väsimusega muutub iga kohtumisega keerulisemaks.

«Eks ma antud hetkel saamegi aru, milline võib olla vahe, kui mängime meie hästi ja kui mängivad nemad hästi. Eelmisel nädalal [Euroopa Kuldliiga finaalturniiril] tegime tõeliselt hea partii (toona võitis Eesti Portugali 3:0 - toim), täna nii head ei teinud,» sõnas Toobal volley.ee-le antud intervjuus.

Kasahstan kuulub Aasia võrkpalliliitu AVC ja maailmaliitu FIVB. Aasia juhtorganisatsioon ühendab 65 liiget. Maailma edetabelis on Kasahstan 35., Eesti 32. Kasahhid pole nõrgad, kaugeltki mitte.

Üheks paremaks saavutuseks võib lugeda Aasia karikavõistluste kolmandat kohta. Aasia meistrivõistlustel on saadud kuus medalikomplekti, neist üks kuldne. Kasahstani tippliigas mängib kaheksa meeskonda, koondise baasmeeskonnaks on VK Almatõ.

Alates 2012. aastast töötatakse kõrgrežiimil, treenitakse ja võisteldakse aastas 11 kuud. Kõik koondislased saavad stipendiumi.

Üks kasvanud nõudmiste elluviijaid oli uuel sajandil Gennadi Paršin. Tema edutee algas Kasahstanis, kust ta kutsuti Riia Radiotehnikisse ja sealtkaudu NSV Liidu koondise peatreeneriks 1987. aastal kutsus Paršin NL koondisse Jaanus Lillepuu, kelle abiga võideti Euroopa meistri kuldmedal. Souli olümpiaturniiri (1988) lõpetas NL koondis hõbedase medaliga.

1968. aastal, kui Tallinna Kalev suurüllatusena, aga teenitult NL meistrikulla võitis, oli kasahhide eliitklubi Alma-Ata Burevestnik ainuke, kes Kalevit mõlemas ringis võita suutis ja hõbemedali pälvis. Aasta hiljem oli Burevestnik NL meister ja võitis esikoha ka Euroopa karikavõistlustel.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles