Marokolased pinnisid Pepe tegevuse tõttu Portugali peatreenerit

Ott Järvela, Moskva
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko kapteni Mehdi Benatia ja Portugali keskkaitsja Pepe intsident üleajal. Sellest pressikonverentsil juttu polnud, aga Portugali väravale eelnenust küll.
Maroko kapteni Mehdi Benatia ja Portugali keskkaitsja Pepe intsident üleajal. Sellest pressikonverentsil juttu polnud, aga Portugali väravale eelnenust küll. Foto: ANTONIN THUILLIER / AFP / Scanpix

Pärast jalgpalli MMi B-alagrupi kohtumist Portugal – Maroko (1:0) proovisid kaotuse saanud riigi ajakirjanikud pressikonverentsil mitmel puhul Portugali peatreeneri Fernando Santost provotseerida, seades kahtluse alla Cristiano Ronaldo löödud võiduvärava.

Kas te ei leia, et teie võit on ebaõiglane, sest enne väravat tehti ju viga ning üldse oli kohtuniku töö kehv, esitati Santosele jutustavas stiilis küsimus. Portugallane pareeris: «Minu meeskond sai hea tulemuse, aga Maroko esitus oli samuti hea ja nad esitasid meile tugeva väljakutse. Maroko jaoks võib tulemus olla ebaõiglane, aga jalgpallis loevadki väravad. Ma pole oma meeskonna esitusega rahul, mis on Marokole kompliment. Mis puudutab Ronaldo väravat, siis esmalt lükkas Maroko mängija Pepet, kes end seejärel kaitses.»

Mikrofon läks järgmisele Maroko ajakirjanikule, kes küsis uuesti, kas värav pidanuks lugema, arvestades Pepe tegevust enne seda? «Nagu ma teie kolleegile juba vastasin, siis Pepe kaitses ennast pärast seda, kui Maroko mängija teda lükkas. Me ei saa rääkida mingist kohtuniku eksimusest. Tõsi, ta võinuks sealt meie kasuks penalti määrata,» sõnas Santos.

Pepe käitumine kohtumise üleajal, kui ta Mehdi Benatia õlalepatsutuse peale murule langes, pressikonverentsil jutuks ei tulnud.

Seejärel jätsid marokolased Santose rahule ning sel MMil avavõidu võtnud meeskonna peatreener sai rääkida muudel teemadel. «Kõige tähtsam asi on nüüd viimase vooru mäng Iraaniga, sest praegu pole veel midagi kindlat. Meie esimene eesmärk on alagrupist edasi pääseda, mis, nagu näitasid tunamullused Euroopa meistrivõistlused, on alati keeruline. Siis saab keskenduda play-off’ile, kus mõned asjad on teisiti,» sõnas Santos.

Kas mõnede soosikute eeldatust kehvem esitus esimeses mängus teeb Portugalist nüüd suuremad tiitlipretendendid kui enne turniiri algust? «Ei tee. Meie käime mööda oma tavapärast rada. Jah, oleme näinud MMil päris mitut üllatust, aga see pole tingimata olnud põhjustatud eeldatavate favoriitide halvast, vaid nende vastaste väga heast esitusest.»

B-alagrupi viimane voor mängitakse esmaspäeval, 25. juunil. Vastamisi on Hispaania ja juba edasipääsulootused minetanud Maroko ning Iraan ja Portugal.

Portugali peatreener Fernando Santos.
Portugali peatreener Fernando Santos. Foto: JUAN MABROMATA / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles