Postimehe video: Kovalenko müüb tippspordis jätkamise nimel tsiklit ja unistab koostööst Valentino Rossiga

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko müüb endale kalliks saanud tsikli maha, kuid mitte seetõttu, et motospordiga oleks kõik. Neiu vahetas nimelt võistlusklassi ning asub kõrgeid kohti püüdma 300 cm3 tsiklil.

Kovalenko sõnul müübki ta vana, 600 cm3 tsikli maha, sest uues klassis võistlemine pole just odav lõbu.

«Ma polnud päris kindel, kas saan sellel hooajal ikkagi sõita, sest mul jäi talv vahele. Mais otsustasin ikkagi, et proovin korra. Selle jaoks panengi tsikli müüki, et hooaeg lõpuni teha ning muidugi ka poodiumile jõuda,» sõnas 26-aastane Kovalenko.

Kuigi ta on harjunud meestega võistlema, on 300 cm3 klass tema sõnul esimene, kus nais- ja meessportlased saavad olla võrdsel tasemel. «Seal on oluline väike kaal, mis mulle on kohe kasuks, sest mul on palju parem kiirendus. Näiteks viimasel võistlusel oli mu tippkiirus parem kui tehasesõitjatel.»

Kovalenko asub võistlema Itaalias toimuvas sarjas, mille üks osavõistlus on juba järgmisel nädalavahetusel. «Itaalias on nii kõva tase, et see seltskond sõidab kiiremini kui MMil. Kui ma suudaksin seal olla meestega konkurentsis, peaksin seda tegema ka MMil. Praegu kogun Itaalias hoogu. Näen potentsiaali, et ma jõuaksin järgmisel aastal MMile!»

Kovalenko sõnul on ta silma jäänud ka seitsmekordsele maailmameistrile Valentino Rossile, kes pakuks eestlannale võimalust harjutada Itaalias Tavullia lähedal asuvas privaatses motorantšos.

«Mind on kutsutud Rossi rantšosse. Nad kõik treenivad seal koos kardiradadel, aga selle jaoks on jällegi vaja eelarvet täita. Eks naistel ole natuke lihtsam ka silma jääda,» muigas ta. 

Kuidas Kovalenko treenib, kust tema tsiklit osta saab ning mis ikkagi veenis teda võistlusklassi vahetama, vaata Postimehe videost!

Kovalenko karjäär

Alates 2013. aastast on Kovalenko võistelnud Superstock 600 B- ja C-klassis, kui teenis B-klassis teise ja C-klassis kolmanda koha. Hoolimata 2014 hooaja keskel toimunud kukkumisest ja rangluu murdmisest, suutis ta hooaega jätkata ja lõpetades Superstock 600 B klassi esikohal. Aastast 2015. hakkas ta sõitma Euroopa juunioride karikasarjas, kus tuli naiste arvestuses teiseks.

Kovalenko on valitud Eesti aasta parimaks naismotosportlaseks nii aastal 2014 kui 2016 ning teeninud aastal 2015 aasta mototeo auhinna. Täna võistleb Kovalenko väiksema kubatuuriga klassis – Itaalia meistrivõistlustel Yamaha R3 sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles