Järgmise aasta Dakari ralli toimumine sattus ohtu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta Dakari ralli võitis Carlos Sainz.
2018. aasta Dakari ralli võitis Carlos Sainz. Foto: Ricardo Mazalan / AP / Scanpix

2019. aasta Dakari ralli toimumine on kahtluse all, sest Peruu ähvardab ralli korraldamisest finantsilistel põhjustel loobuda.

Eelmisel kuul teatasid Dakari ralli korraldajad, et 2019. aasta ralli toimub vaid Peruus, sest Boliivia ja Tšiili loobusid ralli korraldamisest.

Peruu meedia kirjutab aga, et valitsus on valmis nüüd sarnaselt Boliiviale ja Tšiilile ralli korraldamisest loobuma, seda finantsmurede tõttu. Autosport kirjutab, et Peruu peaks Dakari ralli korraldajatele maksma umbes 6 miljonit dollarit, millele lisanduksid kulutused infrastruktuuri, turvameetmetesse ja logistikasse. See tähendaks, et ralli korraldamine läheks neile maksma umbes 25 miljonit dollarit.

Sel aastal toimus Peruus Dakari ralli viis kiiruskatset ning see tõi riiki sisse umbes 40,5 miljonit dollarit.

«Dakari ralli on atraktiivne ning majanduslikult oleme heas seisus, mistõttu oleks meil ralliga hea võimalus end promoda. Anname endast kõik, et 2019. aasta rallit korraldada, kuid lõplikku otsust pole me veel teinud,» sõnas Peruu peaminister Cesar Villaneuva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles