Venemaa «dopingutreener» naudib uut edu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Borodavko
Juri Borodavko Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Teenekas Vene suusatreener Juri Borodavko nimetab Otepääd unikaalseks kohaks. Ta meenutab, kuidas on alates 1979. aastast siin laagrites käinud. Praegu on Tehvandil oma grupiga, kelle esirinnas uue põlvkonna tähed Aleksandr Bolšunov, Deniss Spitsov, Ilja Tšernoussov ja Natalja Neprjajeva.

Vahepeal tuli siinsetesse treeningutesse aga mõneaastane paus. 2009 jäi Jevgeni Dementjev vahele EPO pruukimisega. Nii määrati ka Venemaa koondise toonasele peatreenerile Borodavkole kaheaastane juhendamiskeeld.

«Tol ajal tegutses Venemaal tohutul hulgal šarlatane, nagu mina neid kutsun. Nad lähenesid sportlastele treenereid eirates. Dementjev suudetigi mingite imetablettidega ära petta. Ta usaldas ja osutus ohvriks. Karistuse sain ka mina – ehkki täiesti teenimatu. Nüüd ei pääse sellised pätid, kes teenisid pettusega suurt raha, õnneks enam sportlastele lähedalegi,» räägib Borodavko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles