Koondise debütant: Soomel on Markkanen, meil on Kotsar. Mina neid ei karda!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis oli suve esimeses mängus Soome vastu veel viimase veerandi eel üheksapunktilises eduseisus, ent lagunes ja kaotas lõpuks lisaajal 69:76.

Koondise debüütmängus üheksa silma visanud Sander Raieste sõnul laguneti otsustavatel hetkedel ilmselt mentaalselt. «Ühte põhjust ei saa välja tuua. Paari punktiga olime terve mängu ees. Lõpus lagunesime ilmselt sellepärast, et ei uskunud, et nad enam välja tulevad,» sõnas Raieste.

Oma debüüdi kohta ütles ta järgmist: «Statistika statistikaks, ma oleks oluliselt rõõmsam, kui me oleks võitnud. Need minu üheksa punkti meile mängu ei võitnud, loeb vaid võit.»

Soome koondis saabus Eestisse oma kolme kuulsama mängijata. Suurhallis toimuval kohtumisel ei löönud kaasa NBA täht, Chicago Bullsi võtmemängija Lauri Markkanen ega Hispaania tippklubides pallivad Petteri Koponen ja Sasu Salin. Küll aga lööb kogu kolmik kaasa esmaspäeval Helsingis toimuval kontrollkohtumisel.

«Pall on ümmargune. Kõik mängud on võimalik võita. See, et neil on mõned nimekada mängijad juures, ei tähenda midagi. Soomel on Markkanen, minul on selja taga Maik-Kalev Kotsar. Mina küll selle mängu pärast ei karda,» ütles Raieste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles