Doncic hakkab NBAs mängima koos Nowitzkiga, valitute seas ka lätlane ja leedukas

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic
Luka Doncic Foto: Mike Stobe / AFP

Möödunud hooajal korvpalli Euroliiga parimaks mängijaks valitud 19-aastane Luka Doncic jätkab karjääri NBAs. Sloveen valiti kolmandana Atlanta Hawksi poolt, kuid vahetati Dallas Mavericksi. 

«See tunne on imeline! Mul on väga hea meel draftis olla ja mul on väga hea meel liituda Dallase perekonnaga. Ausalt, see on unistuse täitumine. See ongi unistus. Olen alati unistanud Euroliiga võidust, EMi võidust, draftisaamisest. See aasta on olnud imeline!» sõnas Doncic pressikonverentsil.

Doncici klubikaaslaseks ja eeldatavasti ka mentoriks saab ei keegi muu kui NBA legend, 40-aastane Dirk Nowitzki. Sakslane tervitas sloveeni sotsiaalmeedia vahendusel juba ka isiklikult.

«Dirk on kõigile eeskujuks. Ta on nii palju saavutanud. Ta on legend. Ta on liider. Mul on väga hea meel, et saan tema kõrval olla,» märkis Doncic lisaks.

Esimese valiku tegi Phoenix Suns, kes võttis enda ridadesse Arizona ülikooli mängumehe Deandre Aytoni. Ayton viskas möödunud hooajal keskmiselt 20,1 punkti mängus. Teisena valida saanud Sacramento Kings otsustas Marvin Bagley kasuks.

Lisaks Doncicile kuulus drafti veel kaheksa Euroopa mängumeest, neist kaks Balti riikidest. Lätlane Rodions Kurucs liitub Brooklyn Netsiga, Leedu tagamängija Arnoldas Kulbolka siirdub aga Charlotte Hornetsi ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles