Fotod: Sauberi sõitja ronis esimesel vabatreeningul välja põlevast vormelist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Ericsson.
Marcus Ericsson. Foto: Illman/Eibner-Pressefoto / imago/Eibner

Eeloleval nädalavahetusel peetakse hooaja kaheksas etapp, kui vormelid kihutavad Prantsusmaal Paul Ricardi nimelisel ringrajal. Prantsusmaa naaseb kuningliku vormelisarja karusselli kümneaastase vahe järel, kuid Paul Ricardi rada võõrustas vormel 1 hooaega viimati 1990. aastal.

Esimesel vabatreeningul polnud vastast Mercedese piloodile ja tiitlikaitsjale Lewis Hamiltonile, kes sai parimal läbimisel kirja aja 1.32,231 ning edestas meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 0,140 sekundiga. Mercedestele järgnesid Daniel Ricciardo Red Bulliga (+0,296) ja Kimi Räikkönen Ferrariga (+0,772). Vähem kui sekund kaotas Hamiltonile veel viienda aja saanud selle hooaja üldliider Sebastian Vettel Ferrariga (+0,941).

Mõned minutid enne vabatreeningu lõppu kihutas Paul Ricardi rajapiiretesse Sauberi sõitja Marcus Ericsson, kelle vormel süttis põlema. Turvatöötajad said oma ülesannetega hästi hakkama ja kustutasid leekides Sauberi üsna kiirelt. Esialgsetel andmetel pääses Ericsson avariist vigastusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles